Wacht niet langer en leg voor 2020 uw zonnepanelenIedereen met zonnepanelen in Vlaanderen die voor eind 2020 geïnstalleerd zijn, kan tot vijftien jaar na de installatie in het huidige systeem blijven.

Vanuit de Europese Unie wordt België gevraagd om slimme meters (smart meters) uit te rollen in de komende jaren. De doelstelling is om 80 % van de elektromagnetische meters te vervangen tegen 2020.

In Vlaanderen start de operatie deze zomer, maar de Vlaamse regering heeft zopas beslist dat de eigenaars van zonnepanelen de mogelijkheid krijgen om het huidige compensatiesysteem van injectie en afname te behouden (de terugdraaiende meter) tot vijftien jaar na de installatie van hun zonnepanelen. Ook wie tot eind 2020 zonnepanelen laat installeren, krijgt deze mogelijkheid aangeboden.

Tijdens deze periode kunnen ze ook overstappen naar een nieuwe tariefstructuur die de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (REG), zal uitwerken. De nettotarieven zullen overigens worden gefactureerd op basis van de elektriciteit die werkelijk geïnjecteerd wordt in of verbruikt wordt van het netwerk. In dat geval verdwijnt het prosumententarief. 

Klik hier voor ons assortiment zonnepanelen. Of eerder op zoek naar de geschikte zonneboiler voor uw woning? Ook deze zijn het bekijken waard.

Meest recente posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker