Feiten en fabels over uw airconditioning
Over airconditioners bestaan er vrijwel verschillende meningen. Sommigen zijn pro, anderen contra. Dat komt omdat er veel veronderstellingen zijn van dit product. Wij zette enkele feiten en fabels op een rij zodat u de juiste beslissing maakt.

Het verbruikt veel energie: fabel

Tegenwoordig zijn veel modellen energiezuinig en hebben ze vaak het label A+. Ook gaan duurzame oplossingen steeds verder. Voor de aankoop kan u samen met de leverancier kijken naar restwarmte uit productieprocessen en ventilatielucht uit ruimtes in de woning. Deze oplossingen zijn vaak afhankelijk van uw woonvorm.

Een airconditioning wordt alleen in de zomer gebruikt: fabel

Veel systemen blazen zowel koude als warme lucht uit.

Het zuivert de lucht: feit

Een goede gezondheid is onze prioriteit, maar een airconditioning helpt u al op weg. Vaak is er een luchtzuiveringssysteem ingebouwd in split-airco's. Deze filtertechniek verwijdert vieze geuren, stof, bacteriën en zelfs schimmels. Vuile luchtjes zijn nu verleden tijd. Producten met dit systeem dienen wel jaarlijks te worden nagekeken. Ook is het prijsverschil met een airco zonder filter minimaal. Tot slot is het zeer geschikt voor mensen met allergieën of aandoeningen op de luchtwegen.

Ik word er verkouden door: fabel

Het is een misverstand dat men denkt dat airconditioners u ziek kunnen maken. Wel is het belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het onderhoud van uw apparaat. Sterk vervuilde of kapotte airco's kunnen wel een gezondheidsrisico vormen. Bent u licht verkouden, dan kan het virus zich wel sneller verspreiden in een koelere omgeving. Een temperatuurverschil van maximum zes graden met de buitentemperatuur wordt door ons aangeraden.

Ramen en deuren mogen niet open bij het gebruik van de airconditioning: feit

Dit wordt niet aangeraden omdat het nadelig is voor uw energieverbruik. De airco zal meer energie verbruiken om de gewenste temperatuur te bereiken, al is het niet slecht voor de werking.

Een airco maakt veel geluid: fabel

De huidige systemen maken vrijwel geen geluid. Een oud toestel kan daarentegen wel storen.


Bent u ook op zoek naar wat extra verkoeling? Bekijk dan hier ons assortiment airconditioners.

Meest recente posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker